Harcsa étel

                                            Harcsa káposztában

Hozzávalók:

(4 személyre)

1 kg harcsa

5 dkg liszt

10 dkg zsir

15 dkg füstölt szalonna

20 dkg vöröshagyma

1 teáskanál pirospaprika

50 dkg savanyú káposzta

2 dl tejföl

1/2 csomó kapor

1 mokkáskanál bors

1 cseresznyepaprika

 

 

Elkészítés:

 

1. A harcsát megtisztítom, patkó alakú szeleteket vágok belőle, megsózom és a hűtőbe teszem. Kb. fél óra múlva lisztben megforgatom, kevés zsírban elősütöm és félreteszem.

 

2. Visszamaradt zsírjában a kockákra vágott szalonnát üvegesre pirítom, azután hozzáteszem a finomra vágott vöröshagymát. Együtt pirítom tovább, majd pirospaprikával ízesítem, illetve színezem. Hozzáadom az átmosott savanyú káposztát, és enyhén megpirítom. Ezután kevés vízben készre párolom. Fűszerezés után tejfölös habarással sűrítem és felforralom.

 

3. A tetejére helyezett halszeletekkel együtt fedő alatt készre párolom. Tálaláskor tejföllel, finomra vágott kaporral és „kakastaréjjal" díszítem.

 

Energiatart.: 3250 kJ Fehérjetart.: 35 g Zsírtart.: 62 g Szénhidráttart.: 19 g

-----------------------------------------------------------------------

                                      Roston sült harcsaszeletek

Hozzávalók: (4 személyre)

4 (kb. 80 dkg) harcsaszelet

1 csapott evőkanál

halfűszerkeverék

1 dl olaj

10 dkg zsemlemorzsa

 

 

 

Elkészítés:

 

1. A harcsaszeleteket besózom, bedörzsölöm a halfűszerekkel, és hűtőszekrényben 1 órán át pihentetem, hogy a fűszerek és a só jól átjárja.

 

2. Kevés olajat forrósítok.

 

3. A harcsaszeleteket morzsába mártom, és a forró zsiradékban mindkét oldalukat szép pirosra sütöm. A sütési idő a halszelet vastagságától függően 6-10 perc. A sütés után lecsöpögtetem az olajat a halról.

 

4. Hasábburgonyával tálalom. Külön csészében tartármártást kínálok hozzá.

 

5. A harcsaszeleteket faszénparázzsal működő háztartási rostsütőn is el lehet készíteni, de akkor nem kell morzsába mártani. Elég csak olajjal bekenni a felületét.

 

Energiatart.: 1390 kJ Fehérjetart.: 37 g Zsírtart.: 12 g Szénhidráttart.: 19 g

------------------------------------------------------------------------

                                          Szalonnás göngyölt harcsa

Hozzávalók: (4 személyre)

 

60 dkg harcsa színhús

10 dkg füstölt szalonna

5 dkg zsír

1 dl fehérbor

4 dl tejföl

 

 

Elkészítés:

 

1. A hosszában szétnyitott harcsaszeleteket megsózom, befedem a vékonyra vágott szalonnaszeletekkel, majd a halfilét összegöngyölöm.

 

2. Kevés zsíron mindkét oldalán átsütöm, és a borral puhára párolom.

 

3. A haltekercseket végül tejföllel bevonom, és a forró sütőben pirosra sütöm.

 

4. Burgonyapürével tálalom.

 

Energiatart.: 2490 kJ Fehérjetart.: 32 g Zsírtart.: 48 g Szénhidráttart.: 5 g

Made with Namu6