Angolna étel

                                            Angolna paprikás

Hozzávalók:

(4 személyre)

 

2 angolna

80 dkg burgonya 3 dl tejföl 12 dkg füstölt

szalonna

 

 

 

Elkészítés:

 

1. A krumplit héjában teszem fel főni.

 

2. Az angolnát megtisztítom, kb. 10 cm hosszú darabokra vágom, megsózom és félreteszem.

 

3. A héjában főtt krumplit megtisztítom, karikákra vágom, és kizsírozott tepsibe rakom. A tetejére teszem az angolnadarabokat, és az egészet leöntöm kevés sóval elkevert tejföllel.

 

4. Forró sütőben készre sütöm. A sütési idő kb. 20-25 perc.

 

5. Tálaláskor a krumplival együtt emelem ki az angolnákat a tepsiből. Az adagok tetejére füstölt szalonnából készült kakastaréjt tehetek díszítésül.

 

Energiatart.: 2470 kJ Fehérjetart.: 35 g Zsírtart.: 35 g Szénhidráttart.: 34 g

------------------------------------------------------------------------

                                            Tejfölös Angolna

Hozzávalók:

(4 személyre)

 

2 angolna

80 dkg burgonya 3 dl tejföl 12 dkg füstölt

szalonna

 

 

 

Elkészítés:

 

1. A krumplit héjában teszem fel főni.

 

2. Az angolnát megtisztítom, kb. 10 cm hosszú darabokra vágom, megsózom és félreteszem.

 

3. A héjában főtt krumplit megtisztítom, karikákra vágom, és kizsírozott tepsibe rakom. A tetejére teszem az angolnadarabokat, és az egészet leöntöm kevés sóval elkevert tejföllel.

 

4. Forró sütőben készre sütöm. A sütési idő kb. 20-25 perc.

 

5. Tálaláskor a krumplival együtt emelem ki az angolnákat a tepsiből. Az adagok tetejére füstölt szalonnából készült kakastaréjt tehetek díszítésül.

 

 

Energiatart.: 2470 kJ Fehérjetart.: 35 g Zsírtart.: 35 g Szénhidráttart.: 34 g

------------------------------------------------------------------------

Made with Namu6