Süllő étel

                                                Roston sült süllő

Hozzávalók:

(4 személyre)

4 db süllő

zsemlemorzsa

olaj

zsemlemorzsa

Elkészítés:

 

Megtisztítom a süllőt szárazra törlöm. Oldalait 1-centiméterenként nem túl mélyen bevagdalom. A halakat kívül-belül besózom, majd zsemlemorzsába hempergetem. Egy serpenyőben felhevítem az olajat, majd abban mindkét oldalon megsütöm a halakat.

Vajas petrezselymes burgonyával, citromkarikákkal és tartármártással tálalom.

------------------------------------------------------------------------

                                  Roston sült fogas pilisi mártással

Hozzávalók:

(4 személyre)

 

1,5 kg-os fogas

2 evőkanál liszt

1,5 dl olaj só

 

 

Elkészítés:

 

1. A fogast lepikkelyezem, felbontom, a belső részét kiszedem, a fejét levágom. Gondosan megmosom, letörlöm, és deszkára fektetem. Éles késsel - a farkánál kezdve - lefejtem a gerincről először az egyik filét, majd a halat megfordítva, a másikat is. A bőrt késsel lenyúzom róla. A filéket négy nagyobb vagy nyolc kisebb szeletre vágom. Megsózom, és lisztben megforgatom.

 

2. Kevés forró olajban mindkét oldalán aranysárgára sütöm.

 

3. Tálaláskor a roston sült filék felét bevonom pilisi mártással, és hercegné burgonyákkal körítve tálalom.

 

-----------------------------------------------------------------------

                                              Fogas sütve

Hozzávalók:

(4 személyre)

1 szép fogas

10 dkg vaj, olaj

1 kg burgonya

fokhagymasó

petrezselyemzöld

Elkészítés:

 

 

A fogast lebőrözöm, filézem és felszeletelem. A halszeleteket megsózom, valamint megszórom fokhagymasóval, lisztbe forgatom. Bő olajban minkét oldalát szép aranysárgára sütöm.

Egy tálra teszem a szeleteket, mellé a petrezselymes burgonyát tálalok, majd az egészet meglocsolom erősen felhevített vajjal.

 

Made with Namu6