Csuka

                                                Káposztás csuka

Hozzávalók (4 személyre):

 

2 kg-os csuka

1 kg savanyú káposzta

10 dkg vöröshagyma

6 dkg liszt

1 dkg paprika

8 dkg zsír

3 dl tejföl

Elkészítés:

 

 

A halat megtisztítjuk, fejét, farkát levágjuk, ezután 6 egyenlő részre vágjuk. A törzsdarabokat mélyen beirdaljuk. Fejét, farkát, valamint a belsőségeket a hagymával megfőzzük, majd áttörjük. Az így kapott lébe tesszük fel a káposztát főni. A haldarabokat megsózzuk, paprikás lisztben megforgatjuk, forró olajban kisütjük. Mikor a káposzta már puha, felét kiszedjük, beletesszük a sült haldarabokat, majd rá a kiszedett káposztát. A tetejét meglocsoljuk tejföllel és a sütőbe visszatéve 15 percig sütjük.

-----------------------------------------------------------------------

                                              Szalonnás csuka

Hozzávalók (4 személyre):

1 kg csuka

20 dkg angolszalonna

1 kiskanál pirospaprika

3 dl tejföl só

0,75 kg burgonya

köménymag

 

 

Elkészítés:

 

 

A csukát megtisztítjuk, kifilézzük. Ezután leforrázzuk, bőrét lenyúzzuk. A filéket angolszalonnával betekerjük, és tűzálló edénybe helyezzük.

 

A tejfölt összekeverjük a pirospaprikával, megsózzuk, majd ráöntjük a halra. Közepesen forró sütőben 20 percig sütjük.

 

Köretként köménymagos vízben főtt burgonyát ajánlunk.

-----------------------------------------------------------------------

                                          Csuka citrommártással

Hozzávalók (4 személyre):

1 kg csuka

20 dkg angolszalonna

1 kiskanál pirospaprika

3 dl tejföl só

0,75 kg burgonya

köménymag

 

 

Elkészítés:

 

 

A csukát megtisztítjuk, kifilézzük. Ezután leforrázzuk, bőrét lenyúzzuk. A filéket angolszalonnával betekerjük, és tűzálló edénybe helyezzük.

 

A tejfölt összekeverjük a pirospaprikával, megsózzuk, majd ráöntjük a halra. Közepesen forró sütőben 20 percig sütjük.

 

Köretként köménymagos vízben főtt burgonyát ajánlunk.

Made with Namu6