Csuka
Káposztás csuka
Hozzávalók (4 személyre):
2 kg-os csuka
1 kg savanyú káposzta
10 dkg vöröshagyma
6 dkg liszt
1 dkg paprika
8 dkg zsír
3 dl tejföl
só
Elkészítés:
A halat megtisztítjuk, fejét, farkát levágjuk, ezután 6 egyenlő részre vágjuk. A törzsdarabokat mélyen beirdaljuk. Fejét, farkát, valamint a belsőségeket a hagymával megfőzzük, majd áttörjük. Az így kapott lébe tesszük fel a káposztát főni. A haldarabokat megsózzuk, paprikás lisztben megforgatjuk, forró olajban kisütjük. Mikor a káposzta már puha, felét kiszedjük, beletesszük a sült haldarabokat, majd rá a kiszedett káposztát. A tetejét meglocsoljuk tejföllel és a sütőbe visszatéve 15 percig sütjük.
-----------------------------------------------------------------------
Szalonnás csuka
Hozzávalók (4 személyre):
1 kg csuka
20 dkg angolszalonna
1 kiskanál pirospaprika
3 dl tejföl só
0,75 kg burgonya
köménymag
Elkészítés:
A csukát megtisztítjuk, kifilézzük. Ezután leforrázzuk, bőrét lenyúzzuk. A filéket angolszalonnával betekerjük, és tűzálló edénybe helyezzük.
A tejfölt összekeverjük a pirospaprikával, megsózzuk, majd ráöntjük a halra. Közepesen forró sütőben 20 percig sütjük.
Köretként köménymagos vízben főtt burgonyát ajánlunk.
-----------------------------------------------------------------------
Csuka citrommártással
Hozzávalók (4 személyre):
1 kg csuka
20 dkg angolszalonna
1 kiskanál pirospaprika
3 dl tejföl só
0,75 kg burgonya
köménymag
Elkészítés:
A csukát megtisztítjuk, kifilézzük. Ezután leforrázzuk, bőrét lenyúzzuk. A filéket angolszalonnával betekerjük, és tűzálló edénybe helyezzük.
A tejfölt összekeverjük a pirospaprikával, megsózzuk, majd ráöntjük a halra. Közepesen forró sütőben 20 percig sütjük.
Köretként köménymagos vízben főtt burgonyát ajánlunk.